Natuurrijke tuinen

Door juist met de natuur méé te werken ontstaat een tuin vol leven en biodiversiteit, die onderhoudsarm is en die nooit verveelt.
Hovenier en tuin-ontwerper Loek Gorris toont het proces van ontwerpschets tot en met de aanleg van een levendige, bloeiende, kleurige en geurende tuin.

Wat cursisten zeggen:
Wat een heerlijke cursus en wat kan Loek inspirerend vertellen over zijn werk. De manier waarop hij gewoon aan de slag gaat voor meer biodiversiteit en zijn kennis zouden verplichte kost moeten zijn voor alle hoveniers.
Soms wat herhaling in de videofragmenten, maar dat was eigenlijk niet storend.
Dankjewel Loek en Styn!

Met onderstaande knop kunt je de cursus kopen. Je kunt de cursus betalen via Ideal, Bancontact of creditcard. Je kunt meteen aan de slag met de cursus. Ook ontvangt je direct per email een factuur op naam met BTW-specificatie.

Wat cursisten zeggen:
Prettige en inspirerende cursus. Concreet en praktijkgericht met precies de informatie die nodig is. Soms wat veel herhaling in de filmpjes maar dat is ook wel prettig omdat je dezelfde informatie krijgt maar in een ander kader waardoor je er ook net even anders naar kijkt. Dank!

Na voltooing van de cursus heb je een een duidelijk begrip van wat een natuurrijke tuin inhoudt, hoe je biodiversiteit en een ecologisch evenwicht kunt bereiken in zo’n tuin, hoe je vijvers en stapelmuurtjes aanlegt, hoe je stevige houtconstructies bouwt, hoe je de juiste planten op je juiste plek zet en welke rol dieren in de tuin kunnen spelen. Maar vooral heb je heel veel inspiratie opgedaan om zelf, vol vertrouwen, aan de slag te gaan!

Wat cursisten zeggen:
Heel leerzaam en inspirerend deze cursus! Loek legt alles heel goed uit en heel fijn om de kennis in de praktijk gebracht te zien in de video’s. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd van Loek. Kennis die we nu gaan toepassen bij de aanleg van een ecologische tuin in de stad (80m2 op het Westen en 25m2 op het Oosten). Ik twijfelde eerst over een vijver, maar ben nu overtuigd dat die niet kan ontbreken in een ecologische tuin! Ook heel nuttig om tips voor (verantwoord) materiaal te krijgen, zoals het vijverfolie, ophoogzand en kastanjepalen.
De video’s i.c.m. de tekst en plantenlijsten zijn heel nuttig. Vijf sterren dus.

Wat cursisten zeggen:
Ik vond zeker de eerste hoofdstukken behoorlijk interessant, om te zien op welke manier Loek een tuin/project opbouwt, en waar hij rekening mee houdt. Zelf ben ik blij dat ik niet ‘helemaal’ nieuw ben in het idee van natuurrijke tuinen’, deze cursus is vooral goed voor mensen die al ergens weten waar ze naartoe willen, maar extra inspiratie kunnen gebruiken, of mensen die nog iets ‘extra’ willen doen met dat stukje tuin dat ligt te wachten op meer natuur.
Als je Loek al een tijdje volgt op Youtube of via Facebook zag je al heel veel leuke ontwerpen,en deze cursus is een mooie aanvullende inkijk, onder andere in Loek’s eigen tuin. Het is vooral verbazend leuk om hem te zien ‘beginnen’ aan een ontwerp, en te zien zoeken welk materiaal waar het beste past.
Als ik eerlijk ben vond ik de hoofdstukken over dieren best beknopt qua meerwaarde,
maar eer je zo ver bent heb je al erg veel informatie gekregen, en zal je hoofd al met allerlei ideeën spelen.
Het idee van korte filmpjes met verdieping in tekst werkte dan weer erg goed voor me, en het niveau is erg toegankelijk, zelfs ontspannend. Ik kijk al uit naar meer cursussen!
m.v.g.
Robin

Met onderstaande knop kunt je de cursus kopen. Je kunt de cursus betalen via Ideal, Bancontact of creditcard. Je kunt meteen aan de slag met de cursus.
De cursus is twee jaar online toegankelijk. Ook ontvangt je direct per email een factuur op naam en BTW-specificatie.