Compostwormen en wormencompost

Leer alles over compostwormen, wat ze eten en hoe je ze verzorgt, de verschillende soorten wormenbakken, de mogelijke problemen die je kunt tegenkomen en oplossingen hiervoor.
Wat is wormencompost, waarom is het zo goed voor de je planten en het bodemleven, hoe pas je het toe en hoe maak je ‘actief beluchte wormencompost thee’.
Ook toegelicht wordt het grootschalige kweken van wormen en produceren van wormencompost, toepassingen in de landbouw.

Naast een breed theoretisch kader biedt de cursus vooral ook veel praktische aanwijzingen en tips om probleemloos aan de slag te gaan met compostwormen.
Aan het woord komen ondermeer Frank Wasse (professioneel wormenkweker), Ireen Laarakker van Balkonton, Rhonda Sherman (a leading expert on vermicomposting), Marc Siepman, Rowin Snijder (Le Compostier), Peter Jan Brouwer (Compostacademie) en enkele thuiscomposteerders.

Recensie van cursist : 
Mijn tweede cursus via Permades, en wederom heel blij mee. Bijna halverwege de wormencursus en ik kan niet anders zeggen, aanrader! Of je nu geïnteresseerd bent in wat er in je tuin ondergronds gebeurd, of echt zelf een bak wil starten, of meer wil weten over dit heel belangrijke stukje Permacultuur, je krijgt heel veel info.
Filmpjes zijn prettig, niet te lang en vanuit verschillende invalshoeken, van professionals, maar ook van gebruikers van wormentorens. En het is (gelukkig) geen exacte wetenschap, dus fijn om soms ook tegengestelde gezichtspunten te zien, wat weer uitproberen en experimenteren uitlokt. Erg leuk.

Met onderstaande knop kunt je de cursus kopen. Je kunt de cursus betalen via Ideal, Bancontact of creditcard. Je kunt meteen aan de slag met de cursus. Ook ontvangt je direct per email een factuur op naam en BTW-specificatie. De cursus blijft twee jaar lang online toegankelijk.